BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1 milyar euroluk Oktoberfest iptal edildi----

1 milyar euroluk Oktoberfest iptal edildi

1 milyar euroluk Oktoberfest iptal edildi
21 Nisan 2020 - 12:33 www.finansgundem.com

1 milyar euroluk ekonomik hacim yaratan Almanya'nın Münih kentinin sembol etkinliği Oktoberfest, korona virüs sebebiyle bu yıl iptal edildi

Her yıl Almanya'da düzenlenen ve dünyanın en büyük halk festivallerinden biri olan Oktoberfest'i de korona virüs vurdu. Fesvitale ev sahipliği yapan Bavyera Eyaleti'nin yönetimi; 2 hafta süren, geleneksel kıyafetlerin giyildiği, tüm dünyadan 6 milyon kişinin katıldığı, bol miktarda bira ve sosisin tüketildiği festivalin iptal edildiğini açıkladı.

‘KARAR CANIMIZI ACITSA DA RİSK ÇOK FAZLA’

Eyalet Başkanı Markus Soeder, “Bu karar canımızı acıtsa ve utanç verici olsa da risk çok fazla” diye konuştu. Münih şehrine 1 milyar eurodan fazla ekonomik getiri sağlayan festival bu sene 19 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenecekti. Almanya'da bazı eyaletler, virüs salgınının yavaşlaması sonrası karantina kurallarını hafifletmeye başladı. Ancak büyük organizasyonlar düzenlenmesi 31 Ağustos'a kadar yasak. Almanya Şansölyesi Angela Merkel, salgınla mücadele konusunda yaşanan ilerlemenin devam etmesi için vatandaşları disiplini elden bırakmamaları konusunda uyardı.

‘YENİ VAKA SAYISI DÜŞÜŞE GEÇTİ’

Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre ülkede korona virüse yakalanan kişi sayısı 147 bin 062. Yeni vaka sayısındaki artış hızı ise her geçen gün düşüyor. Almanya'da salgın nedeniyle 4862 kişi hayatını kaybetti. Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, festival için şehirlerine gelme planı yapan 2 milyon kişiyi hayal kırıklığına uğrattıkları için üzgün olduğunu söyledi.

1810 YILINA KADAR UZANIYOR
 
Festivalin tarihi 1810'a uzanıyor. İlk Oktoberfest, dönemim Bavyera Veliaht Prensi Ludwig'in evlenmesi onuruna düzenlendi. Eğlence 6 gün boyunca sürdü ve at yarışıyla sonlandı. O tarihten beri eğlence her sene düzenlenmeye devam etti. Günümüzde ise Oktoberfest, bol miktarda bira içilip şarkılar söylenen, çok sayıda sosisli ve pretzel (Alman simidi) yenen bir eğlence haline geldi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)