Ana SayfaMakro EkonomiUzmanlar büyüme verisi için ne dedi---

Uzmanlar büyüme verisi için ne dedi

2 / 3
Uzmanlar büyüme verisi için ne dedi
01 Nisan 2013 - 13:10 www.finansgundem.com

ATIG Menkul Değerler Araştırma Bölümü Yönetmeni Osman Kadri Koca, 2012 yılı büyüme verileri ile başlanan yeni haftada verinin özellikle son çeyrekte beklentilerin altında kalması ile GSYH'nin yıllık %2.2 yükseliş kaydettiğini söyledi.

    Osman Kadri Koca, küresel gelişmiş ekonomilerin resesyonda olduğu ve ihracatın  önemli bölümünün gerçekleştiği Euro Bölgesi’nin kriz ortamından çıkamadığı dönemde, büyümenin yavaşlamasına rağmen devam etmesini, önemli kazanımlardan biri olarak değerlendirdi.

    Koca, 2012 yılında net ihracatın büyümeye katsısının 4.1 puan olurken, çalışan kişi başına üretim endeksinin gerilemeye devam ettiğine değinerek, "Yüksek enerji maliyetlerine ve Avrupa Riskine rağmen 2013 yılında Türkiye’nin pozitif ayrışmaya devam etmesini bekliyoruz. Sağlam bankacılık yapısı,reel sektörde artan güven,gelişmekte olan piyasalara yaşanan fon akımları ile yeni yılda beklentimiz büyümenin %3’ü geçmesi yönünde" diye konuştu.

    Hazine'nin bugün gerçekleştirdiği 7 yıl vadeli 6 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli devlet tahvilinin yeniden ihracı öncesinde kamu kuruluşlarına ve piyasa yapıcılarına toplam 1 milyar 571,3 milyon TL rekabetçi olmayan tekliflerle (ROT) net satış yaptığını belirten Koca, "Mart 2013’te ihracat %0.3’lük yükselişle 12,55 milyar dolar olurken 3 aylık ihracat %3.3 yükselerek 36,5 milyar dolara yükseldi. Net ihracat verisinin büyümede pozitif etkisi devam ederken  2013 büyüme hedeflerinde revizeler yaşanabilir" diyerek sözlerini tamamladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster