Ana SayfaPara PiyasaSert faiz artırımına uzmanlar ne dedi?---

Sert faiz artırımına uzmanlar ne dedi?

14 / 16
Sert faiz artırımına uzmanlar ne dedi?
29 Ocak 2014 - 06:49 www.finansgundem.com

PAKSOY: BAĞIMSIZLIĞINI KANITLADI

Saxo Capital Menkul Değerler Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, faiz artırım kararını "Açık net olarak radikal bir karar, marjinal bir karar. Piyasaların beklentisinin ötesinde gelen bir karar" şeklinde niteledi. Faiz koridorunun bundan sonra aşağıda yüzde 10, yukarıda yüzde 12 olarak gerçekleşeceğini belirten Paksoy, "Merkez Bankası bu kararla piyasanın önüne geçti" dedi. Kararın kurda pozitif etkisinin görüldüğünü belirten Paksoy, "Bu yabancı algısının da kararlara desteğini gösteriyor. Merkez Bankası, uzun süredir Fed'in etkileri ve siyasi belirsizliklerin kura yansıması noktasında yöneltilen eleştirilerden kurtuldu. Paksoy, "Merkez Bankası bence güvenilir olduğunu ve her türlü radikal kararı alabileceğini gösterdi, siyasete rağmen. Seçimler yaklaşırken böyle bir karar almak bağımsızlığını kanıtladı" şeklinde konuştu.

'GEÇİCİ BİR MALİYET'

Kurda normalleşme oldukça, bant içine girdikçe, orada dalgalı kura girdikçe faizde de geri adım imkanı olacaktır" diyen Paksoy, "Bu geçici bir maliyettir" şeklinde konuştu. Türkiye'nin cari açığını tolere etmek için fon girişi sağlamak zorunda olduğunu hatırlatan Paksoy, "Türkiye'nin belirli bir dönem fon girişinde sorun yaşamayacağı bir ortam sağlanmış oldu" dedi. Kararı başarılı bulduğunu vurgulayan Paksoy, "Sanayici öngörülebilir bir kur istiyordu, ona kavuştu" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster