Ana SayfaPara PiyasaBİST'te yükseliş denemeleri satış getirebilir---

BİST'te yükseliş denemeleri satış getirebilir

2 / 5
BİST'te yükseliş denemeleri satış getirebilir
21 Mayıs 2017 - 07:23 www.finansgundem.com

FED VE FAİZLER

Bu gelişmede gerekçe Trump ile başlayan genişlemeci ekonomi politikası ve artan risk iştahının zarar göreceği varsayımına dayanıyor. Bu yöndeki fiyatlamalar nedeniyle doların değer kaybetmesi TL’ye de değer kaybettirdi. Hatırlanacağı üzere dış piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışı konusundaki temkinli duruşu nedeniyle doların değer kaybı içeride dolar/TL kuruna baskı yapıyordu. Trump etkisi haziranda Fed faiz artışı olasılığını biraz azalttı ama piyasalar bu gelişmeyi şimdilik fiyatlamıyor. Altında ise dış piyasalarda ons fiyatındaki yükselişe iç piyasalarda dolar/TL kurundaki yükseliş de eklenince yukarı yönlü tepki geldi. İç piyasaların kapalı olduğu Cuma günü gerek ABD borsalarındaki toparlanma çabaları gerekse dolar/TL kurunda tansiyonun düşmesi Trump ile ilgili ilk şokun atlatıldığı izlenimi veriyor. Ancak piyasaların yönü konusunda bir süre ABD kaynaklı gelişmeler ile siyasi gerilime bağlı olarak Brezilya piyasalarında yaşanan sarsıntının diğer gelişen ülke piyasalarına etkileri izlenecek konu başlıkları olacak. Diğer gündem konularına duyarlılık bu aşamada zayıf. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD başkanı ile yaptığı görüşmenin piyasaya etkileri sınırlı kaldı. Görüşmeler sonrası net açıklamaların gelmemesi bu görünümde etkili oldu. Yabancı yatırımcıların 12 Mayıs haftasında hisse senetleri ve tahvil bonodaki alımları 489 milyon dolar olarak açıklandı. Türkiye pozisyonlarında pozitif görünüm sürüyor. İyimserlik korunmakla birlikte daha temkinli ve dalgalı görünüm öne çıkabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali21 Mayıs 2017 11:06

    Dolarda 3.40 bist 103 bin hedef. Siyasi kriz yok, seçim yok. Sadece ekonomi odaklı yeni hükumet geliyor. İşsizliğe çözüm, yüksek büyüme hedefi ve yatırım gerekli. Aksi düşünülemez bile!

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster