Ana SayfaYaşam-MagazinSağlıklı ürünler sektörü nasıl gelişiyor?---

Sağlıklı ürünler sektörü nasıl gelişiyor?

1 / 3
Sağlıklı ürünler sektörü nasıl gelişiyor?
15 Ocak 2018 - 17:00 www.finansgundem.com

Son zamanlarda zayıflama ürünlerine ek olarak 'sağlıklı ürünler' sektörü de yükselişe geçti. Instagram'da bu konuda yapılan aramalar 15,3 milyonu aşkın paylaşım gösteriyor. 

Peki sağlıklı ürünler iddiasını destekleyen bilimsel veriler var mı? Bu kapsamlı iddialar daha fazla sebze yemekten bazı besin gruplarının tümden reddine kadar gidebiliyor. Bu sektör 'sağlıklı ürünler' kavramının diyet şeklinde tanımlanmasına karşı çıkıyor. Ama '2000 yıllık Diyet Tarihi' kitabının yazarı tarihçi Louise Foxcroft aynı fikirde değil. 

"Piyasada çok sayıda diyet var; sağlıklı ürünler ise sağlıklı bir yaşam tarzına yaklaşmaya daha bütünsel bir bakış getiriyor. Onlar kendilerine diyet demese de bu bir diyettir. Sağlıklı olmak zayıf olmak olarak görülüyor, bundan kaçış mümkün değil." Bu trendi besleyen ürünler geliştiren çok sayıda şirket var. Botanic Lab adlı içeceklerin kurucusu Rebekah Hall 10 yıllık yatırım bankacılığı kariyerinin ardından bu sektöre girmiş. Botanic Lab'ın 'Refuel' adlı siyah bir içeceği var. İçecek " tıbbi kullanım amaçlı kömür, bambu bitkisi ve turunç suyu karışımı" şeklinde tanımlanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster