Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul'da o puana dikkat!---

Borsa İstanbul'da o puana dikkat!

2 / 5
Borsa İstanbul'da o puana dikkat!
17 Eylül 2017 - 08:17 www.finansgundem.com

ETKİSİZ KALABİLİR

Türkiye merkez bankası beklendiği üzere faiz değişimine gitmedi. Yüksek enflasyon ve merkez bankasının sıkılaştırma politikası nedeniyle bir değişim beklenmiyordu zaten. Merkez bankasının faiz oranlarını koruduğu bir süreçte, bankalara faiz düşürülmesi yönünde yapılacak telkinler etkisiz kalabilir. Büyüme ve maliyetlerin aşağıya çekilmesi açısından faiz oranları keşke düşebilse. Ancak aynı ligde yer aldığımız gelişen ülkeler ve de gelişmiş ülkelere göre yüksek seyreden faiz oranının Türkiye’ye sıcak para çekmekte bir işlevi olduğu kabul gören bir durum. Faiz düşüşü ile Türkiye’nin bu yöndeki gardının zayıflaması ve döviz kurlarının tekrar yukarı hareketlenmesi gibi olasılıkları dikkate almak gerekecek. Bu durumda kur mu faiz mi, diğer anlatımla ‘kırk satır mı, kırk katır mı’ ikileminin tekrar gündeme gelmesi söz konusu olacak.

CİDDİ RAKAMLAR DEĞİL

K.Irak’ta 25 Eylül’de yapılması beklenen referandum ile ilgili erteleme veya iptal önerisinin Barzani tarafından reddedildiğine dair haberler geçti. Buna rağmen erteleme olursa bölgedeki gerilim bir süreliğine düşer ve olumlu algıya neden olabilir. Ancak referandum yapılırsa o zaman bölge ve Türkiye için farklı senaryoların gündeme gelmesi olasıdır. K.Kore’nin yaptığı füze denemeleri denize düştüğü sürece piyasalar tarafından kanıksanan bir gelişme olarak görüldüğü için eski duyarlılık yok. Yabancı işlemelerinde Eylül’ün ilk haftası itibariyle hisse senetlerinde 134, tahvil bonoda 49 milyon dolarlık satış gerçekleşti. Ocak ayından bu yana sıcak para girişlerini dikkate aldığımızda ciddi bir rakam değil. Satışların devamının gelip gelmeyeceği piyasaların seyri açısından önemli olacak. Borsa İstanbul iç gündeme bağlı olarak dış borsalara göre son günlerde biraz daha zayıf. Dış borsalar önemli referanslardan biriydi. En sıkı takip edilen yatırım araçlarının başında dolar geliyor. Doların dış piyasalarda hafif değer kazanması ve ABD uzun dönem tahvil faizlerindeki yükseliş iç piyasalarda dolar/TL kuruna da yansıdı. Fakat son aylardaki düşüş hareketine tepki olarak kaldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster