Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul'da o puana dikkat!---

Borsa İstanbul'da o puana dikkat!

1 / 5
Borsa İstanbul'da o puana dikkat!
17 Eylül 2017 - 08:17 www.finansgundem.com

Beklendiği gibi Merkez Bankası faizde değişikliğe gitmedi. Merkez Bankası faizleri korurken, bankalara faiz oranlarını düşürmesi yönündeki telkinler etkisiz kalabilir. Faiz oranlarının sıcak para girişlerindeki işlevi biliniyor. Faiz düşüşü, kurların hareketlenmesi olasılığı ile birlikte ‘Kur mu faiz mi’ tartışmalarının tekrar gündeme gelmesine neden olabilir.

Döviz kurlarında tepki yükselişlerinin yanı sıra borsada kâr satışlarının görüldüğü bir hafta yaşandı. Ancak borsacıların ‘yatırımcının en iyi dostu trenddir’ sözünü hatırlayacak olursak mevcut trendler korundu, piyasa yatırım araçlarında makas değişimi anlamında bir değişim gerçekleşmedi. Fakat içeride ve dışarıda olmak üzere makro ekonomik veriler açısından yoğundu. Beklentilerin hafif altında fakat yüksek seyrini koruyan Türkiye’nin ikinci çeyrek büyümesi, merkez bankası faiz kararı, ödemeler dengesi, cari açık ve işsizlik oranlarının piyasalar üzerindeki etkisi sınırlı kaldı. K.Kore’den yeni füze denemesi, doların iç ve dış piyasalardaki seyri, K.Irak’ta 25 Eylül’de yapılması beklenen referandum, AB ile devam eden polemikler, Rusya’da füze alım anlaşmasının yansımaları, ABD’deki Halkbank ile ilgili dava, siyasi gelişmeler, dış borsaların seyri öne çıkan gündem konuları.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster