Ana SayfaPara PiyasaMerkez'in faiz kararı ne anlama geliyor?---

Merkez'in faiz kararı ne anlama geliyor?

4 / 4
Merkez'in faiz kararı ne anlama geliyor?
24 Mayıs 2016 - 14:27 www.finansgundem.com

Alternatifbank Ekonomisti Serdar Şenol, ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) faiz artırımı beklemedikleri için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Haziran toplantısında 50 baz puan daha indirim
yapmasını mümkün gördüklerini söyledi.

Serdar Şenol Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin beklendiği üzere faiz koridoru üst bandında 50 baz puanlık indirim gerçekleştirdiğini belirterek, "TCMB'nin yorumunda küresel oynaklıklarda artış olduğunu vurguladığı görülürken, sadeleşme yönünde ölçülü bir adım atıldığını belirtiyor" diye konuştu.

Şenol, "Enflasyondaki gerileme gıda fiyatları kaynaklı bulunurken, çekirdek enflasyonda iyileşmenin sınırlı kalması likidite politikasında sıkı duruşun korunmasını gerektirecektir. TCMB yorumlarında bağlı olarak haftalık fonlama miktarı kısılmazsa, ağırlıklı ortalama fonlama %8.25'lere doğru gerileyebilecek" dedi.

Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminin başında kaldığının açıklanmasının ardından gelen 50 baz puanlık faiz indirimini, piyasa tarafında ılımlı algının devamına neden olan bir faktör olarak değerlendiren Serdar Şenol, TCMB Haziran toplantısı Fed sonrasına geldiği ve Fed'den faiz artırımı beklemedikleri için TCMB'nin Haziran toplantısında 50 baz puan daha indirim yapmasını mümkün gördüklerini vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haydar24 Mayıs 2016 15:41

    yüzde 7.5 a kadar yolu var. FED haziranda faiz artıramaz. yazın borsada beklentim 90+ gösterge 7 lere gelir dolar 2.80 altına inebilir..

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster