Ana SayfaPara PiyasaMerkez'in raporu ne anlama geliyor---

Merkez'in raporu ne anlama geliyor

1 / 2
Merkez'in raporu ne anlama geliyor
29 Ocak 2013 - 11:12 www.finansgundem.com

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, Merkez Bankası'nın açıklamalarında 2013 yılının ilk yarısında ekonomik aktivitede hızlanma beklendiğini belirterek, ''Bu da kredilerin daha da hızlanması ve MB'nın da TL munzamları ölçülü artırmaya devam edeceği anlamına geliyor'' dedi.
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıkladığı 2013 yılının ilk enflasyon raporunu değerlendiren Altınsaç, ''Merkez Bankası'nın açıklamalarında 2013 yılının ilk yarısında ekonomik aktivitede hızlanma bekleniyor ki bu da kredilerin daha da hızlanması ve MB'nın da TL munzamları ölçülü artırmaya devam edeceği anlamına geliyor'' dedi.
Altınsaç, daha önce, 2010 yılının son çeyreğinde munzam karşılıkların ekonomideki hızlanma ile beraber kademeli olarak artırıldığını ve ortalama yüzde 5 olan munzam karşılıkların yüzde 13'e kadar yükseldiğini anımsatarak, şunları kaydetti:
''O dönemde kredilerdeki artış yıllık yüzde 35'ler seviyesindeydi. Dolayısıyla aylık bazda 200-300 baz puanlık yüklü munzam artışları görmüştük. Şu anda ise kredilerdeki artış oranı yaklaşık yıllık yüzde 19 seviyelerinde ve son yapılan munzam artışı sadece 25 baz puan, bunun devamı olası fakat geçmiş dönemle karşılaştırıldığında artışların çok daha ölçülü adımlarla devam edeceğini düşünüyoruz. Yine de kredilerin seyri ve içeriye olan para girişinin miktarı ana belirleyici olacaktır.''

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster