Ana SayfaYaşam-MagazinKurutulmuş et gıda zehirlenmesine yol açar mı!---

Kurutulmuş et gıda zehirlenmesine yol açar mı!

4 / 4
Kurutulmuş et gıda zehirlenmesine yol açar mı!
13 Nisan 2018 - 09:52 www.finansgundem.com

Aylar, yıllar süren kurutma

Etin kuruması oldukça uzun zaman alır. Çin'de ünlü Jinhua jambonunun yenir hale gelmesi için en az altı ay beklemek gerekir. İtalya'nın 'culatello'su ise 14-48 ayda kıvama gelir. Dünyanın en pahalı İspanyol jambonu altı yıllık demlenme süresi ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.

Pahalı restoranlarda ince dilimler halinde sunulan kurutulmuş dana eti ise etin yavaş yavaş suyunun çekilmesi ve dış yüzünde koruyucu bir küf tabakası oluşması ile elde edilir. Servis öncesi kesilip atılan bu küf ete daha keskin bir tat kazandırır.

Günümüzde et kurutma işlemi özel kontrol altında tutulan odalarda uzun süre bekletilmeyi gerektiriyor. Burada ete herhangi bir koruyucu katılmıyor. Bazen dana etinin 70 günü aşkın bekletilmesine tanık olunabiliyor.

İngiltere'de 18. yüzyıldan kalma bir yemek kitabında da "Kilerinize asıp kokuya ne kadar uzun süre dayanabiliyorsanız o kadar bekletin" tavsiyesinde bulunuluyordu.

Yalnız bugün böyle bir işe girişmek komşuların sabrını fazla zorlayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster