Ana SayfaYaşam-MagazinKlonlanan nesli tükenmiş hayvanlardan hayvanat bahçesi---

Klonlanan nesli tükenmiş hayvanlardan hayvanat bahçesi

4 / 6
Klonlanan nesli tükenmiş hayvanlardan hayvanat bahçesi
13 Nisan 2018 - 09:44 www.finansgundem.com

Bu alanda çalışma yapan uzmanlar, Güney Afrika'da klonlanmış hayvan avının, Japonya'da klonlanmış hayvan yemeklerinin, ABD'de klonlanmış hayvan safarilerinin zenginler için mümkün olabileceğini öngörüyor.

Macera peşinde olup yeni deneyimler için büyük para harcayanlar bugün de Japonya'da fazla avlandığı için giderek sayısı azalan zehirli balon balığı yiyebiliyor; Namibya'da koruma programlarını finanse etmek üzere yılda birkaç kez siyah gergedan avına izin veriliyor. Klonlama yoluyla bu tür tecrübeler daha fazla insan için mümkün hale gelebilir.

Yine bugün bazı hayvanat bahçeleri ve safari parklarında nesli tükenme tehlikesi olan hayvanların sergilendiğini de görüyoruz. Bunların birçoğu biyoçeşitlilik programları kapsamında uygulanıyor.

Bu alandaki etik tartışmaları yakından izleyen Londra Üniversitesi Ekonomi Fakültesi LSE'de sosyolog yazar Carrie Friese, geleneksel hayvanat bahçelerinde çekim merkezini hayvanların oluşturduğunu, insanların bu hayvanları görmeye geldiğini söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burgmanlover14 Nisan 2018 21:48

    Dinazor fosili milyonlarca yıl yasında oldugu icin DNA cıkarılması cok zor demissiniz. Dr Maidment veya dinozor red blood cell diye aratırsanız, normalde yarı yıl omurleri birkac bin yıl olması gereken kırmızı kan hucresini bir dinazor kalıntılarından cıkarttılar.Amerikadaki insan ayak izi yanında olan dinazor ayak izi ornekleri ile birlikte dinazorların belkide cok daha yakın bir zamanda dunyamız ustunde yasadıgı hakkında bazı kanıtlar ve buluntular var. Tarihi gercekten ne kadar biliyoruz veya senelerdir bizlere ogretilenler gercekten olmus mu biraz muamma isler.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster