Ana SayfaYaşam-MagazinKlonlanan nesli tükenmiş hayvanlardan hayvanat bahçesi---

Klonlanan nesli tükenmiş hayvanlardan hayvanat bahçesi

1 / 6
Klonlanan nesli tükenmiş hayvanlardan hayvanat bahçesi
13 Nisan 2018 - 09:44 www.finansgundem.com

Hayvanların klonlanması giderek yaygınlaşıyor. Nesli tükenmiş hayvanların klonlanması planları üzerinde ise daha fazla konuşuluyor. Bu hayvanlardan oluşan bir hayvanat bahçesi yakında kurulabilir mi?

Hayvanları klonlama yoluyla nesli tükenmiş hayvanlardan oluşan bir hayvanat bahçesi kurma planları… Hatta kimileri hayvan klonlamanın 2070'lerde turizm sektörünü nasıl etkileyeceğine dair planlar bile yapıyor.

Dinozorların yeniden yeryüzünde hüküm sürdüğü Jurassic Park senaryosu fanteziden ibaret. Dinozorların DNA'sının bulunup klonlanması ne kadar mümkün bilmiyoruz.

Günümüz teknolojisinde DNA örneği alınmasında en fazla bir milyon yıl öncesine kadar gidebiliyor. Yani teorik olarak bir Neandertali klonlayabiliriz ama 65 milyon yıl önce yaşamış dinozorlara aynı şeyleri yapamayız.

Mamutların DNA'sını elde etmek daha kolay. Buzul çağda yaşamış bu hayvanlar öldüğünde birden donduğu için bozulmamış DNA örnekleri alınıp akrabaları fillere enjekte edilerek yeniden canlandırılabilir. Ama bunların doğal ortamları ortadan kalktığı için daha sonra kendi başlarına çoğalamazlar.

Hayvanlarda ilk klonlama 1996'da Dolly adı verilen koyunla olmuştu. O günden bu yana bilim alanında büyük gelişmeler oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burgmanlover14 Nisan 2018 21:48

    Dinazor fosili milyonlarca yıl yasında oldugu icin DNA cıkarılması cok zor demissiniz. Dr Maidment veya dinozor red blood cell diye aratırsanız, normalde yarı yıl omurleri birkac bin yıl olması gereken kırmızı kan hucresini bir dinazor kalıntılarından cıkarttılar.Amerikadaki insan ayak izi yanında olan dinazor ayak izi ornekleri ile birlikte dinazorların belkide cok daha yakın bir zamanda dunyamız ustunde yasadıgı hakkında bazı kanıtlar ve buluntular var. Tarihi gercekten ne kadar biliyoruz veya senelerdir bizlere ogretilenler gercekten olmus mu biraz muamma isler.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster