Ana SayfaPara Piyasaİşte Borsa İstanbul'un istikrarlı ve güçlü hisseleri---

İşte Borsa İstanbul'un istikrarlı ve güçlü hisseleri

3 / 7
İşte Borsa İstanbul'un istikrarlı ve güçlü hisseleri
15 Ekim 2017 - 07:15 www.finansgundem.com

Son çeyrek hareketli

Piyasalarda son çeyrekte hareketlilik oldukça yüksek olacak. FED’in aralık faiz toplantısına yönelik her gelişme piyasalarda tansiyonu yüksek tutacak. Gelişmelere baktığımızda eylüldeki FED toplantı tutanakları ve eylül ayı ABD enflasyon rakamlarının piyasaları tatmin etmediğini görüyoruz. Bu da piyasalarda dolar açısından negatif algılandı. Türkiye özelinde ise Suriye sınırında yaşanan hareketlilik, ABD ile vize gerginliği sonrası karşılıklı yapılan açıklamalar, tansiyonun biraz olsun düşürse de hala somut adımların atılmamış olması, çözüm sürecinin uzayabileceği değerlendirmelerine yol açıyor. 

Dolar/TL kurunda kritik eşik 3,65 seviyesinde bulunuyor. Bu rakamın üzerinde hedef 3,70 olacaktır. Dolar/TL’de satış baskısının sürmesi halinde ise destekler 3.62, 360 ve 3,58 seviyelerinde bulunuyor. Bu seviyelerin kırılması halinde 3,55 ve 3,50 desteklerine gerileme yaşanabilir. Türkiye’nin sıcak gündemi ve FED faiz kararı beklenirken dolardaki oynak seyir devam edebilir. Buda döviz spekülasyonları için fırsat yaratacaktır. Yükselişlerde 3,65 seviyesinin üzerindeki hareketlerde satışların arttığını görebiliriz. Dolar/TL kuru gerginlikler tırmanmadığı sürece yılsonunu 3,70’in altında kapatacaktır. Öte yandan Türkiye’nin 5 yıllık CDS oranı hafta başında 182,70 seviyesine yükseldikten sonra 177,50’ye geriledi. CDS oranında yaşanacak gerileme TL varlıklarına ilgiyi artıracaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster