Ana SayfaPara PiyasaGoldman'dan yeni dolar tahmini---

Goldman'dan yeni dolar tahmini

3 / 3
Goldman'dan yeni dolar tahmini
27 Eylül 2015 - 10:23 www.finansgundem.com


Şirketleri nasıl etkiler?
Kurda yükseliş beklentileri devam ediyor. Ancak asıl merak edilen seçim döneminin nefes aldırıp aldırmayacağı. İyimser senaryoların gerçekleşmesi ve istikrarlı bir hükümetin kurulmasına imkân verecek seçim sonucunun ortaya çıkması, dolar kurunda bir düzeltmeyi beraberinde getirebilir.
Ancak sonrasında Fed izlenecek. Fed’den gelecek faiz artırımına yönelik açıklamalar ve aralık toplantısı kurun yönünü belirleyecek. Bütün gelişmekte olan ülkeler gibi Türkiye’de bu durumdan etkilenecek. Gelişmekte olan ülkelerin piyasaları üzerindeki kabus, 2015 Aralık ayından itibaren daha şiddetli görülebilir.
Bu da 2016 yılında 3.80 kur hedefinin hiç de uzak olmadığını gösteriyor. Üstelik sadece gelişmekte olan ülkelerde yaşanan bir türbülans ile karşı karşıya değiliz. Ülkemizdeki sıcak gündem, seçim sonrasında nasıl bir seyir izleyecek? Ekonomik olarak yapısal önlemler alınacak mı? Kurun şirketler üzerinde yaratacağı tahribat nasıl olacak? Henüz bunları görmüş değiliz.

Zeynep Aktaş / Milliyet

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster