Ana SayfaPara PiyasaDolarda düşüş yaşanacak mı?---

Dolarda düşüş yaşanacak mı?

2 / 6
Dolarda düşüş yaşanacak mı?
10 Kasım 2015 - 08:43 www.finansgundem.com

"DÖVİZE YATIRIM CAZİP DEĞİL"

Deniz Portföy Genel Müdürü Fatih Arabacıoğlu, şu an döviz ya­tırımını cazip bulmuyor. Türkiye pazarından uzak durulması gerek­tiğini düşünenlerin 2015'te zaten çıktığım öne süren Arabacıoğlu, beklentilerini şöyle özetliyor:

"Türkiye'ye ilişkin yeni hikayeler, yeni girişler yaratabilir. Ancak global durgunluğun beklenenden kötü seyretmesi halinde, gelişen piyasalara yönelecek bir satış dalgası Türkiye'yi hazırlıksız yakalayabilir. Bu risk her zaman var. Öte yandan yeni hazırla­nacak ekonomik programın piyasala­rın beklentilerini karşılama ihtimalini yüksek, döviz riskini ise düşük görü­yoruz."

Arabacıoğlu, 2.98 civarında güçlü direnç oluşturan dolar kurunun, orta vadede 2.75-3.00 bandında volatilitesinin (oynaklık) azalacağı görüşünde. Ancak aşağı yönlü risklerin daha fazla olduğunu söyleyen Arabacıoğlu, "Yeni hükümetin ekonomi yönetim ve politikaları beğenildiği takdirde portföy girişleri artarsa da dolarda 2.75 desteği kırılabilir ve 2.60 he­deflenebilir. Euro ise dolara karşı zayıf seyrediyor. Paritenin 1.03'e kadar düşme riski var. Güçlü direnç seviyeleriyse 1.11 civarında" di­yor.

FED faiz artırımının büyük oranda pozisyonlara yansıdığı görü­şünde olan Arabacıoğlu'na göre, eğer FED faiz artırımım 2016 or­tasına ötelerse siyasi risk azaldığı için döviz girişi beklenebilir. An­cak FED artırımı olsa bile Türkiye bunu güçlü bir ekonomik reform programıyla karşılarsa Arabacıoğlu, bunun yeni sermaye girişine de yol açabileceğini düşünüyor. Buradaki kritik noktayı ise şöyle özet­liyor:

"Türkiye'nin diğer gelişen piyasalara göre daha cazip ve belirgin bir ekonomi hikayesi oluşturabilmesi önemli. Bu durumda FED fa­iz artırımı yapsa bile dolarda 3.0 direncinin geçilmesi çok düşük ih­timal olur. Ancak bunun tersi durumda 3.0 seviyesi kırılabilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster