Ana SayfaMakro EkonomiDış ticaret açığı nasıl yorumlandı---

Dış ticaret açığı nasıl yorumlandı

1 / 3
Dış ticaret açığı nasıl yorumlandı
31 Mayıs 2013 - 11:09 www.finansgundem.com

Garanti Yatırım Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç, dış ticaret açığı 10.3 milyar dolar ile çok yüksek gerçekleştiğini ve verinin olumsuz olduğunu belirtti.
Gizem Öztok Altınsaç, yüksek cari açığın sebebinin altın ithalatındaki sıçrama olduğuna işaret ederek, "Dış ticaretin beklentilerden bu kadar yüksek gelmesinin sebebi 20 milyar dolar civarı olan ithalatın 23 milyar dolara yakın gerçekleşmiş olması. Altın ithalatı (değerli madenler) 2.6 milyar dolar ile oldukça yüksek. Normalde altın ithalatımız aylık bazda ortalama 500mn-1 milyar dolar arasında gerçekleşirken bu ay 2 milyar dolar kadar daha fazla bir gerçekleşme var" diye konuştu.
Bu rakamlar kapsamında 5.7 milyar dolar hesapladıkları Nisan ayı cari açık beklentilerini 7.8 milyar dolara yükselttiklerini kaydeden Öztok Altınsaç, "Yıllık cari açık da muhtemelen Nisan ayıyla beraber yeniden 50 milyar doların üzerine çıkıyor olacak. Önceki rakam 47 milyar dolar civarıydı" diye konuştu.
Ekonomist Öztok Altınsaç, 8 milyar dolar civarında beklenen dış ticaret açığının beklentilerden yüksek gelmesinin TL için oldukça olumsuz göründüğünü ve $/TL’de 1.90’a doğru hareketi hızlandırabileceğini vurguladı.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster