Ana SayfaGündemBu pazar seçim olsa ne olur? ---

Bu pazar seçim olsa ne olur?

8 / 8
Bu pazar seçim olsa ne olur?
21 Ekim 2014 - 07:50 www.finansgundem.com

ERDOĞAN'IN YENİLMEZLİĞİ SÜRDÜRÜLEBİLECEK Mİ?
 
Özellikle AK Parti ve CHP seçmeni üzerinde bir yenilenme olduğunu kabul edersek. -CHP'de yaşanan kongre ve AK Parti'de yaşanan lider değişikliğinden söz ediyorum.- "Yeni bir süreç başlayacak mı, acaba Erdoğan'ın yenilmezliği Erdoğan'dan sonra sürdürülebilecek mi" şeklinde soru işaretleri var. Biz de bu çalışmada bunun ne kadar gerçek olduğu ve AK Parti'nin hangi noktada olduğu, CHP ve diğer muhalefet partilerinin hangi konuma sahip olduğuna dair bir çalışmaydı bu. Bu oy oranlarına baktığımızda, "Ahmet Davutoğlu nedeniyle oranlar böyle" ya da "IŞİD meselesinden dolayı böyle" demek çok doğru bir yaklaşım değil. Bu bir rutin süreç.
 
YÜZDE 85, "IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

 
Bizim bugünlerde, özelikle siyasetin gündemine ilişkin üzerinde durduğumuz bir mesele yok. Bu tamamen yanıbaşımızda yaşanan olayların Türkiye'ye yansımasıyla gündemi oluşturan olaylar haline gelmesiyle sonuç buldu. Özellikle son bir iki aydır yaşanan bu olaylar Türkiye'nin gündemini değişmez bir gündem haline getirdi. "Peki bu ne kadar sürer, Türkiye'de vatandaşlar bunu nasıl okuyor, bunun yansımaları Kürtler üzerinde nasıl etki bırakıyor, çözüm sürecine bir katkısı ya da zararı mı olacak, hükumet bu süreci nasıl yönlendirebilecek" gibi bazı soru işaretleri var ve bu olayların ana temelinde IŞİD gibi bir örgütten söz ediliyor ve bu örgütün Türkiye'deki okunması nasıl gerçekleşiyor.
 
Biz bunları da halkımıza sorduk; IŞİD'in terör örgütü olarak görülmesi yüzde 85 oranına kadar çıkmış durumda. "IŞİD'in Türkiye üzerinde olumsuz etkileri olur mu" şeklindeki yaklaşımlara da % 60 civarında önemli bir kesim "IŞİD bir terör örgütüdür ve Türkiye için bir tehdit oluşturuyor" gibi bir yoruma geçmiş durumda. Dolayısıyla bu yüzde 25 gibi kararsız olan kitlenin aslında sadece lider değişikliği yüzünden değil, ülkede dış politika gibi bir sorunun varlığına işaret ettiğini gösteren bir durum. Araştırmalarımızda, seçmenlerin olayları değerlendirirken, o anki ya da birkaç gündür gündem duyduğu tereddütle beraber bir tercih yaptığını görüyoruz. 

İnternethaber
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster