Ana SayfaEmlakBu arazilere yatırım yapan kazanacak---

Bu arazilere yatırım yapan kazanacak

3 / 33
Bu arazilere yatırım yapan kazanacak
24 Temmuz 2014 - 09:09 www.finansgundem.com

YERLİ TURİSTİN HARCAMASI ARTTI

Türkiye’ye gelen yabancı turistlerle birlikte yurtiçinde tatile çıkanların da harcamalarında artış var. Turizme yönelik olarak yapılan kredi kartlı harcamalar, son beş yıl içinde 7.5 milyardan 22 milyar TL’ye yükseldi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, konaklama, havayolu, seyahat acenteleri, taşımacılık ve oto kiralama hizmetleri için 2013 yılında kredi kartı ile 21.6 milyar TL harcandı. 2009 yılında bu harcamalar 7.4 milyar TL civarındaydı.

SATILIK TURİZM İMARLI ARSALAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2013 yılında yayınladığı genelgeye göre, illerde yapılan imar planlarının dışına çıkılmayacak. Yani konut sahasına otel, turizm imzalı arazilerin üzerine de konut yapılamayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, turizm tesis alanı olarak belirlediği alanlarda, amacına uygun olmayan yapılaşmaya izin verilmeyecek. Ancak Türkiye’nin hemen her ilinde satılık turizm imarlı araziler var. Fiyatları ise bulundukları il ve büyüklüklerine göre değişiyor. Ayvalık Altınova’da 240 bin TL’ye, İzmir Şirince ve İstanbul Şile’de 600 bin TL’ye, Afyon Gazlıgöl’de 750 bin TL’ye, Cunda adasında 2 milyon 200 bin TL’ye ya da Aydın Didim’de 60 milyon dolara turizm imarlı bir arazi satın alabilirsiniz. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster