Ana SayfaGündemTürk iş dünyası Brexit'i değerlendirdi---

Türk iş dünyası Brexit'i değerlendirdi

9 / 9
Türk iş dünyası Brexit'i değerlendirdi
25 Haziran 2016 - 07:29 www.finansgundem.com

ASKON

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, İngiltere ile Türkiye arasındaki ticareti etkilenmeyeceği görüşünde.

Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Bretix kararında özellikle yaşlı nüfusun kararının belirleyici olduğunun görüldüğünü, bu süreçte en kritik gelişmenin AB ile ilgili olacağını ifade etti.

Referandum sürecinde Türkiye'nin kampanya merkezine oturtulmasının analiz edilmesi gerektiğini belirten Koca, şunları kaydetti:

"İngiltere'de özellikle yaşlı nüfusun böyle bir sonuçta etkili olması, onların zihninde hala güneş batmayan imparatorluk hayallerinin olduğunu gösteriyor. Ancak devir değişti. Eski sömürge zamanlarına artık dönülemez. İngiltere, AB üzerinden kendisine gelen yükler konusunda kendisinin çok fedakarlık yaptığını düşündü. AB'nin kendisine sağladığı yüksek potansiyeli önemsemedi. Şimdi her haliyle kendi göbeğini kendisi kesecek. İngiltere ile yaptığımız ticaretin etkileneceğini düşünmüyoruz. Ticaret karşılıklı menfaatler meselesidir. Bunun AB ile çok ciddi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Bu açıdan tedirginliğe gerek olduğunu düşünmüyoruz."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup25 Haziran 2016 09:26

    İşadamlarımız bize etkisi olmaz deyip çıkmışlar işin içinden. Aferin size, bu kafayla devam edin.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster