Ana SayfaPara PiyasaBorsada kazandıran 17 şirket---

Borsada kazandıran 17 şirket

2 / 4
Borsada kazandıran 17 şirket
29 Mart 2015 - 08:48 www.finansgundem.com

Borsada kazandıranlar

Ancak dolarda yukarı doğru hareket sürdükçe ve altın da dolarla fiyatlandığı için gündemde kalmaya devam edecektir. Dolar/TL kuru için yılsonu beklentilerinin 2.70-2.75 bandında bulunduğu ve şu anki fiyatının da 2.60 olduğu göz önüne alınırsa, yukarı hareket marjının en fazla yüzde 3.9 olduğu görülecektir. Zirveye yakınlık yukarı hareketlerin de azaltmasına neden olacaktır.
Borsada işlem gören ve ağırlıklı olarak altına dayalı faaliyet yürüten borsa şirketleri, maden şirketleri ve gayrimenkul şirketleri değer kazanıyor. Diğer hisselerde ise ciddi değer kayıpları yaşanmakta. bist 100 Endeksi, yılbaşından bu yana, yani yaklaşık üç ayda yüzde 5.63 oranında düştü. Oysaki yılın ilk çeyreğinde, petrol fiyatlarındaki düşüş ile enflasyon ve faizde düşüş beklentileri nedeniyle, borsanın yükselmesi umuluyordu. Ancak yurtdışı gelişmeler ve içeride süren tartışmalar, olumlu havanın yerini biraz daha puslu havaya bıraktı. Geçtiğimiz hafta BİST 100 Endeksi en düşük 80.233 seviyesini görürken en yüksek 83.768’i test etti. Borsa tam 84.000’i denemeye hazırlanırken Moody’s’in bankalara ilişkin olumsuz değerlendirmesinin gelebileceği ve hemen arkasından Yemen’le ilgili gelişmelerin yaşanacağını kimse beklemiyordu. Aradan bir gün geçtikten hemen sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Obama’nın telefon görüşmesi ve arkasından da Moddy’s’in bankalara ilişkin olumsuz görüşünü törpüleyen açıklaması bir kez daha BİST 100’ün 81 bin seviyelerine doğru hareketlenmesine neden oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster