Ana SayfaMakro EkonomiBorçlanma takvimini rahatlattı---

Borçlanma takvimini rahatlattı

2 / 2
Borçlanma takvimini rahatlattı
14 Mayıs 2013 - 16:13 www.finansgundem.com

"Not ile ilgili olumlu beklentiler yukarı yönlü hareketlerin sınırlı kalmasına sebebiyet vermekte"
Ata Portföy Fon Yönetim Direktörü Cem Tözge ise Hazine'nin dün ve bugün gerçekleştirdiği ihalelerde piyasaya toplam 13,3 milyar lira satış yaparak ay tamamında yapmayı planladıkları 12,6 milyar liralık borçlanmanın büyük bölümünü tamamlamış olduğunu belirtti.
Böylelikle gelecek hafta yapacağı ıskontolu tahvil ihalesiyle birlikte Hazine'nin bir kez daha hedefini başarılı ile tutturmuş olacağını ifade eden Tözge, şunları ifade etti:
"İhalede 2 tane önemli çarpıcı sonuç var. 2 yıllık gösterge tahvile gelen yüksek rot teklifi TCMB'nin faiz indirimleriyle birlikte kısa vadeli tahvillere olan yüksek ilginin devamını sağlamakta. Uzun vadeli tahvile olan talep ise bir miktar sınırlı kaldı.
Son günlerde ABD 10 yıllıklarında oluşan satış baskısı ve TCMB'nin faiz indirim beklentilerini TL'nin bir miktar değer kaybı yaşamasına sebebiyet vermesi ile birlikte yatırımcıların 10 yıllık tahvillere olan ilgisi düşük kalsa da gerek kısa vadeli tahvillere gelen alışların devamı gerekse de not ile ilgili olumlu beklentiler yukarı yönlü hareketlerin sınırlı kalmasına sebebiyet vermekte."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster