Ana SayfaMakro EkonomiBorçlanma takvimini rahatlattı---

Borçlanma takvimini rahatlattı

1 / 2
Borçlanma takvimini rahatlattı
14 Mayıs 2013 - 16:13 www.finansgundem.com

Hazine bugün düzenlediği üç ihale ile yaklaşık 7 milyar lira tutarında kaynak sağlayarak mayıs ayı borçlanma takvimini büyük ölçüde rahatlatmış oldu.
Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, Hazine'nin dün ve bugün gerçekleştirdiği ihalelerle ilgili değerlendirmede bulunarak, başarılı geçen ihalelerin ardından yeni gösterge tahvilde alım önerdiklerini belirtti.
Hazine'nin dün iki ihale ile toplamda 6,3 milyar lira bugün ise yaklaşık 7 milyar lira borçlandığını hatırlatan Cömert "Bu durumda Hazine iki gün içinde düzenlediği 5 ihale ile toplamda 13,3 milyar lira borçlanırken, 21 Mayıs'taki ihalede borçlanması gereken rakam da 1,2 milyar lira. Bu Hazine açısından ulaşılması oldukça rahat bir rakam, dolayısıyla mayıs ayı borçlanmasının sorunsuz atlatıldığını söyleyebiliriz" dedi.
Ay sonunda yapılacak ihalenin, kısa vadeli olması nedeniyle piyasa yapıcısı bankaların daha çok ilgisini çekeceğini düşündüklerini dile getiren Cömert, "Bu nedenle yukarıda bahsettiğimiz rakama yakın bir borçlanma görüleceğini tahmin ediyoruz. Kısa vadede ise TCMB faiz kararı öncesinde özellikle gösterge tahvilin mevcut seviyelerde kalmasını bekliyoruz. Tahvil piyasası hakkındaki olumlu görüşümüzün devamında yeni gösterge tahvilde alış öneriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster