Ana SayfaYaşam-MagazinBeyin hasarıyla kişilik nasıl olumlu değişiyor!---

Beyin hasarıyla kişilik nasıl olumlu değişiyor!

1 / 4
Beyin hasarıyla kişilik nasıl olumlu değişiyor!
15 Mart 2018 - 09:10 www.finansgundem.com

Bazı insanlarda beyin hasarı sonucu olumlu kişilik değişiklikleri olabilir. Bu durum beynimiz hakkında ne anlatıyor?

"3534 numaralı hasta" olarak bilinen 70 yaşındaki bir kadının beyninde çıkan tümör ameliyatla alınmış, beynin ön kısmının iki tarafında hasar kalmıştı. 58 yıldır evli olduğu eşi, kadının ameliyat öncesinde sert mizaçlı ve sürekli söylenen biri olduğunu, ameliyat sonrasında ise çok daha neşeli ve konuşkan hale geldiğini söylüyordu.

O bu değişime uğrayan tek hasta değildi. Beyin hasarının, az sayıda da olsa bazı hastalarda olumlu kişilik değişimine neden olduğunu gösteren veriler var.

Beyin hasarının kişilik değişikliğine neden olacağı eskiden de biliniyordu. Ancak tüm örnekler olumsuz değişime işaret ediyor, eskiden uysal ve zeki olan insanlar herhangi bir kaza veya başka şekilde oluşmuş bir beyin hasarının ardından kaba ve saldırgan hale gelebiliyor, hatta psikopat davranışlar sergileyebiliyordu.

Iowa Üniversitesi'nden psikolog Marcie King'in Neuropsychologia dergisinde yayınladığı araştırmaya göre, beyinlerinin belli bir bölgesi daimi hasara uğrayan 97 hastanın 22'sinde olumlu kişilik değişimi olmuştu. Bunların 54'ünde olumsuz kişilik değişimi görülürken 21'inde de hiçbir değişim kaydedilmemişti. Hasta yakınları ile yapılan görüşmelerden bu sonuçlara varıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster