Ana SayfaBankacılıkBankalar için 2016 analizi ve yıl sonu tahminleri---

Bankalar için 2016 analizi ve yıl sonu tahminleri

4 / 6
Bankalar için 2016 analizi ve yıl sonu tahminleri
14 Kasım 2016 - 11:10 www.finansgundem.com

FIRSATLAR VE RİSKLER

Şeker Yatırım Kıdemli Bankacılık Analisti Övünç Gürsoy, büyümenin beklentileri aşmasını, fonlama maliyetlerindeki düşüşleri, gevşetici yasal düzenlemeleri ve FED faiz sürecinin yavaşlamasını fırsat olarak değerlendiriyor. Gürsoy, "Makro ve politik risklerde artış olmazsa sektör 20l6'yı iyi bitirir. Ancak son çeyrekte net faiz marjı ve kredi faizlerinin düşmesi ile mevduat faizlerinin yataya yakın seyretmesiyle kredi/mevduat makası daralabilir" diyor. 

Burgan Yatırım Kıdemli Bankacılık Analisti Duygun Kutucu, riskin aktif kalitesindeki bozulma olduğunu söylüyor. Ekonomideki yavaşlamanın ve kur yükselişinin sorunlu kredilerde artışa yol açabileceğini dile getiren Kutucu, global likidite koşullarında sıkılaşmanın bankaları olumsuz etkileyeceğini vurguluyor. Kutucu, Fitch'in olası not indiriminin sermaye yeterlilik oranını 100-120 baz puan düşürebileceğini söylese de sektörün güçlü sermaye yapısıyla bu etkiyi bertaraf edebileceğinin de altını çiziyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster