Ana SayfaGündemİş dünyasından ABD'ye tepki---

İş dünyasından ABD'ye tepki

3 / 5
İş dünyasından ABD'ye tepki
02 Ağustos 2018 - 09:57 www.finansgundem.com

TİM-Gülle: ABD'nin yaptırım kararı yatırımları etkilemez

ABD'nin yaptırım kararını Bloomberg HT'ye değerlendiren TİM Başkanı Gülle yaptırımları üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

Gülle "Bakanlarımızın, Türk devlerinin menfaatlerinin arkasındayız. Türkiye ile ABD arasında 100 yılı aşkın ilişkiler var, bu tür zorlamalarla çok doğru kararların çıkmayacağını geçmişte gördük. 

Türkiye'yi hukukun olmadığı bir ülke gibi görmemek lazım, Türkiye'nin büyük resmine bakarak karar vermek gerekirdi." diye konuştu.  

Yaptırım kararının ticari ilişkileri etkileyip etkilemeyeceği sorusuna Gülle "ticari ilişkilerimiz ayrı gidiyor, biz ticaretin siyasetten etkilenmemesi içni elimizden geleni yapacağız.. Bunun yatırımları etkilemesini beklemiyoruz" yanıtını verdi. 

"%49'luk zammı anlayamayız, anlatamayız"  

TİM Başkanı İsmail Gülle BOTAŞ'ın sanayi sektörüne yüzde 49.5'lik zam kararı ile ilgili olarak "%49'luk zammı anlayamayız, anlatamayız. Bu kadar yüksek zamlar işin felsefesine ters. Biz rekabet etmeliyiz üretmeliyiz, fiyatlar gübncellenir saygıyla karşılarız ama yüzde 50 zammı anlayamayız" yorumunu yaptı. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sanbeg02 Ağustos 2018 11:26

    anlayacakları dilden konuşun yahu. adam yaptırım kararı almış, biz halen konuşuyoruz. icraat kardeşim icraat. ito ve iso olarak dış ticaretimizi USD den Euroya kaydırırız restini çeksenize.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster