Foto GaleriGündemYanlış dezenfektan kullanımında 'körlük' tehlikesi

Yanlış dezenfektan kullanımında 'körlük' tehlikesi

7 / 8 Yanlış dezenfektan kullanımında 'körlük' tehlikesi
12 Şubat 2021 - 10:58

Dezenfektanların temas ya da buharlaşma yoluyla göze çeşitli zararlar verebileceğini anlatan Opr. Dr. Cüneyt Karaarslan ise bu ürünün göze teması söz konusu olursa ilk acil yardımı yapma yolunun dezenfektanın cinsine göre değiştiğini belirtti. İlk temasta gözün ön tarafını ve derin tabakasını koruyan çadır şeklindeki konjoktivanın etkilendiğini söyleyen Op. Dr. Karaarslan, "İlk reaksiyon burada oluyor. Yani alerjik ya da kimyasal bir toksik konjoktivit söz konusu oluyor. Daha ileri vakalarda korneada hasarlar yaratabiliyor.

Alkol bazlı dezenfektanlar dahi ciltte kuruma ve göz çevresindeki dokunun hassasiyetinin artmasına sebebiyet verirken, daha alkalik ve esas zararlı maddelerden oluşan yüzey dezenfektanları gözde çok daha derin tabakalara zarar verebiliyor. Eğer böyle bur durum olursa kişinin mümkünse ilk birkaç dakikada bol su ile gözü yıkaması gerekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster