Foto GaleriYaşamUzmanlardan 'Fethiye Körfezi' uyarısı: Acil önlem alınmalı!

Uzmanlardan 'Fethiye Körfezi' uyarısı: Acil önlem alınmalı!

6 / 10 Uzmanlardan 'Fethiye Körfezi' uyarısı: Acil önlem alınmalı!
27 Haziran 2023 - 16:51

"KİRLİLİK MUTLAKA TÜKETİCİYE YANSITILMALI"

Fethiye ve Göcek'in tamamının, Ölü Deniz'i de kaplayacak şekilde Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Kızılkaya; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü'nün tonozlama projesinden bahsederek şunları söyledi:

"Bu projenin fizibiliteleri yapıldı. Burada yaklaşık 700-800 tonozdan bahsediyoruz, tekneler sadece bunlara bağlanabilecek, dışına demir atılamayacak. Bununla ilgili yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor, çalışma da var. Bakanlığımızın hem katı hem de sıvı atık alımıyla ilgili çalışmaları da var. Oraya tonoz yapalım, çok büyük atık teknesi alalım. Bunların parasının kesinlikle ve kesinlikle kullanıcıdan alınması lazım. Bu çok ciddi bir turizm aktivitesi, bölgede kirlilik yaratılıyorsa mutlaka tüketiciye yansıtılması gerekiyor. Dünyanın her yerinde böyle, burada para ödemek istemeyen tekne Yunanistan'a gidince ayak bastı parası olarak günlük 60 avro ödeyecek. Bunu ödeyenin, kendi kıyılarında bir ödeme yapmaması gibi bir şey olamaz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster