Foto GaleriYaşamUzmanlar uyarıyor: Karantina sürecinde beslenmedeki gizli tehlike!

Uzmanlar uyarıyor: Karantina sürecinde beslenmedeki gizli tehlike!

2 / 6 Uzmanlar uyarıyor: Karantina sürecinde beslenmedeki gizli tehlike!
22 Şubat 2022 - 17:02

Korona virüs sürecinde vaka sayıları yükselirken hastalığa yakalanmamak ya da daha kolay atlatmak için hastaların bağışıklığını güçlü tutması gerekiyor. Bağışıklığı güçlendirmek için de en önemli yol, yeterli ve dengeli beslenmekten geçiyor. Uzmanlar yeterli beslenme için her gün taze meyce, sebze, yumurta, et-tavuk-balık grubu, tam tahıllar ve sağlıklı yağların porsiyon kontrolü sağlanarak oluşturulduğu bir tabak modelinin tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Sağlıklı beslenme ilkelerinde besin çeşitliliğini sağlamanın çok önemli olduğuna değinen Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Diyetisyen Elif Kazel Özdemir, "Özellikle A,C,E,D vitaminleri, çinko ve selenyum alımı çok önemli. Enfeksiyondan dolayı artmış bir protein kaynağı ihtiyacı var. Maalesef D vitamini ihtiyacınızı besinlerle karşılamanız imkânsız. O yüzden Kovid hastalarında ya da Kovid sonrasında güneş ışığından mümkün olduğunca faydalanmak ve eksik varsa ezbere değil doktor önerisiyle takviyeler kullanmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster