Foto GaleriYaşamUzmanlar tarih vererek uyardı: Gulf Stream akıntısı 2025'te çökebilir!

Uzmanlar tarih vererek uyardı: Gulf Stream akıntısı 2025'te çökebilir!

6 / 7 Uzmanlar tarih vererek uyardı: Gulf Stream akıntısı 2025'te çökebilir!
13 Şubat 2024 - 11:58

AVRUPA BÜYÜK BİR DERİN DONDURUCUYA DÖNÜŞEBİLİR

Bilim insanları AMOC'un kuzey yarımküreye yeterince sıcaklık getirdiğini ve bu sıcaklık olmazsa Avrupa'nın büyük bölümünün derin dondurucuya dönüşebileceğini düşünüyor.

Ancak son yıllarda yapılan çalışmalar da AMOC'un yavaşladığını göstermişti. Bu taşıma bandının motoru, iklim değişikliği nedeniyle daha fazla buzun erimesiyle birlikte Kuzey Atlantik'e daha fazla tatlı suyun aktığı ve her şeyi yavaşlattığı Grönland kıyılarının açıklarında bulunuyor.

Son olarak araştırmacılar, okyanus dolaşımındaki ani zayıflamayı ölçebilecekleri bir bilgisayar modelleme simülasyonu tasarladılar. Simülasyon, Atlantik Okyanusu'na tatlı su sağladı ve bunun sonucunda dolaşım gücü, kritik bir kırılma noktasına ulaşıncaya kadar giderek azaldı ve çöktü.

Sonuçlara göre, Avrupa iklimi her on yılda yaklaşık 1°C soğuyacak ve hatta bazı bölgelerde her on yılda 3°C soğuma yaşanacak. Bu değişiklikler küçük gibi görünse de aslında yaklaşık 1000 yıllık küresel ısınmadan çok daha hızlı bir etki demek; çünkü küresel ısınma ile on yılda 0,2°C'lik farklar yaşandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster