Foto GaleriYaşamUzmanı uyardı: Kanser vakaları giderek artıyor!

Uzmanı uyardı: Kanser vakaları giderek artıyor!

4 / 6 Uzmanı uyardı: Kanser vakaları giderek artıyor!
05 Şubat 2024 - 15:48

YAKALANMAMAK İÇİN ÖNLEM ALIN

Sağlıklı beslenme ve yaşam tarzının önemine de değinen Prof. Dr. Yamaç, “Kanser, mücadele gerektiren zorlu bir hastalık olduğu için elimizden geldiğince sağlığımıza dikkat ederek bu hastalıktan korunma çabasında olmalıyız.

Kilo fazlası, yaş, genetik faktörler, alkol ve tütün kullanımı, hormonlar, bağışıklık sisteminin zayıf olması, stres ve çevresel kirlilik gibi birçok etken kanser hastalığına yol açıyor. Dünyada kanserle ilgili çok sayıda araştırma yapılıyor. Araştırmalara göre, önlem alınmaz ise bundan 30 yıl sonrasında kanser hastalığında yüzde 75’lik bir artış tahmin ediliyor. Bu çok tedirgin edici bir rakam. Genetik ve çevresel faktörler üzerinde tüm dünyada çalışmalar sürüyor. Bireysel olarak bizim yapabileceğimiz ise sağlıklı beslenmek ve stresten mümkün olduğu kadar uzak düzenli yaşamak. ‘Kendinize vakit ayırın.’ Fiziksel aktivitelerin hastalık önlemede etkisi oldukça fazladır. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster