Foto GaleriYaşamUzman isimden kalp krizi riskini azaltacak tavsiyeler!

Uzman isimden kalp krizi riskini azaltacak tavsiyeler!

5 / 6 Uzman isimden kalp krizi riskini azaltacak tavsiyeler!
04 Nisan 2022 - 16:41

Ateşal, sigara içme alışkanlığı kalp damar hastalıkları ve kalp krizi açısından önemli etken olduğunu söyleyerek açıklamalarına şöyle devam etti: “Yapılan çalışmalarda sigara tüketimim kalp damar tıkanıklığının hem akut (kalp krizi, aritmi), hem kronik (kalp yetersizliği) sonuçlarını artırmakta olduğu gösterilmiştir. Sigaranın bırakılmasını sağlamak bu kişileri uzun dönem kalp krizi riskini azaltmak için en etkin tedavi yöntemidir.

Şeker hastalığı, Tansiyon yüksekliği ve Kolesterol yüksekliği de toplumda yaygın olan tedavi edilebilir kalp krizi risk faktörlerindendir. Hayat tarzı değişikliği ve ilaç tedavisi ile bu hastalıkların tedavisi hayat kurtarıcı olabilmektedir. Hayat tarzı değişikliği olarak ise sağlıklı diyet ve spor alışkanlıklarının bireylere kazandırılması gerekmektedir. Şişmanlık, hareketsiz yaşam, sağlıksız diyet alışkanlıkları nedeni ile toplumda artmakta olan kalp krizi risk faktörlerindendir. Vücut kitle endeksinin, bel çevresinin normalin üzerinde olması hem kalp krizi riskini artırmakta hem de kolesterol yüksekliğine, şeker yüksekliğine, tansiyon yüksekliğine neden olmaktadır. O yüzden vücut kitle endeksinin düşürülmesi kalp krizi riskini azaltmaktadır”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster