Foto GaleriYaşamUzman isim uyardı: Tedavi edilmezse görme kaybına yol açabilir!

Uzman isim uyardı: Tedavi edilmezse görme kaybına yol açabilir!

5 / 5 Uzman isim uyardı: Tedavi edilmezse görme kaybına yol açabilir!
07 Şubat 2022 - 13:02

GÖZ TEMBELLİĞİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Dr. Öğr. Üyesi Akagün, göz tembelliğinin tedavisi ile ilgili, “Şaşılık nedeniyle oluşan göz tembelliğinin tedavisi çoğu zaman gözleri düzeltmek için şaşılık ameliyatı ile beraber göz bandı takılmasını içerir. Göz bandının her gün farklı sürelerde, yarım gün veya tüm gün boyunca takılması gerekebilir. Bu durum haftalar veya aylarca devam edebilir. Bazı çocuklarda göz tembelliğini tedavi etmek için göz bandına diğer bir alternatif olarak, sikloplejik göz damlaları kullanılmıştır. Penelizasyon veya ilaç tedavisi olarak adlandırılan bu yöntem çocuğun sağlam gözüne damla damlatılarak uygulanır. Pratikte sık tercih edilmez.

Göz tembelliğinin en etkinliği yüksek tedavisi kısaca sebebi bularak mümkünse ortadan kaldırmak, doğru gözlük reçetelendirerek gözlüğün kullanılmasını sağlamak ve göz kapama egzersizlerinin aksatılmadan devam edilmesinden oluşmaktadır” diye konuştu.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster