Foto GaleriYaşamUzman isim uyardı: Kene en çok bu yolla yayılıyor!

Uzman isim uyardı: Kene en çok bu yolla yayılıyor!

5 / 5 Uzman isim uyardı: Kene en çok bu yolla yayılıyor!
26 Mayıs 2022 - 08:25

KKKA virüsü taşıyan kenelerin yapıştıkları sığırlara da hastalığı bulaştırdığını belirten Veteriner Ogün Öztürk; "Arazide yayılan bir ineğe yapılan kene hastalığı bu hayvana da bulaştırabiliyor. Bu hayvanların kanında bu virüs dolaştığı için ette de görülebiliyor. Peki etten insana KKKA virüsü geçiyor mu? Evet geçiyor. Etin çiğ tüketilmesi durumunda KKKA hastalığına yakalanırız. Bunun için etler pişirmeden kesinlikle tüketilmemelidir. Yaklaşan kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımız bu konuya çok dikkat etsin. Özellikle çiğ et yiyenler ve etli çiğ köfte tüketenler büyük risk altında.

ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ

KKKA hastalığı yapacak virüs miktarı örneğin bin tane. Kene sizi ısırdı ve virüsü vücuda enjekte etmeye başladı. İlk saatte 100 tane insan vücuduna vurdu. 2 saatte 200, 5 saatte 500 enjekte etti diyelim. Bunu erkenden fark edip çıkartılmazsa virüs miktarı vücutta sürekli artacak. Virüs vücuda girdikçe de sürekli bölünmeye başlayacak insan hücrelerinde. Sürekli hastalık yapan düşman sayısı vücutta artmış olacak. Biz hastaneye ne kadar geç gidersek o kadar çok düşman vücudumuzda birikmiş olacak. Ama ne kadar erken fark edip hastaneye gidersek düşman sayısı o kadar az olur bir haftalık tedavi süreci 2 güne iner. Böyle basit bir şekilde örneklendirilebilir" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster