Foto GaleriGündemUydu görüntüleri Gazze'deki yıkımı gözler önüne serdi!

Uydu görüntüleri Gazze'deki yıkımı gözler önüne serdi!

2 / 4 Uydu görüntüleri Gazze'deki yıkımı gözler önüne serdi!
01 Aralık 2023 - 15:04

Uydu görüntüleri geçtiğimiz Perşembe günü, 7 Ekim'de başlayıp haftalarca süren hava saldırılarının ardından çekildi. Ayrı uydu veri analizleri de Gazze'nin tamamındaki yıkımı ortaya koyuyor. İnsansız hava aracı görüntüleri ve doğrulanmış bir video da binaların ve mahallelerin tamamının moloz yığınına dönüştüğünü gösteriyor. Gazze'nin kuzeyi, İsrail'in kara saldırılarının odak noktası olmasına ve yıkımın asıl yükünü taşımasına rağmen, hasar tüm Gazze Şeridi'ni kapsıyor.

İsrail, Hamas'ın faaliyetlerinin, Gazze şehrinin de içinde bulunduğu Gazze'nin kuzeyinde yoğunlaştığını söylüyor. Saldırılarının, sivil bölgelere yerleştiğini iddia ettiği Hamas komutanlarını ve savaşçılarını başarıyla hedef aldığını belirtiyor.

Uydu veri analizleri, çoğunluğu kuzeyde olmak üzere tüm Gazze Şeridi'nde yaklaşık 98 bin binanın hasar gördüğü sonucuna varıyor. Bu analizler New York Eyalet Üniversitesi'nden Corey Scher ve Oregon Eyalet Üniversitesi'nden Jamon Van Den Hoek tarafından yapıldı. Binaların yüksekliğinde veya yapısında meydana gelen hasarı gösteren iki ayrı görsel karşılaştırıldı. Büyük çapta hasar gören bazı bölgelerden uydu görüntülerini analiz ettik.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster