Foto GaleriYaşamÜnlü beyin uzmanından hafızayı korumak için 5 tavsiye!

Ünlü beyin uzmanından hafızayı korumak için 5 tavsiye!

4 / 8 Ünlü beyin uzmanından hafızayı korumak için 5 tavsiye!
13 Temmuz 2022 - 17:06

2- HAFIZAYA YÖNELİK EGZERSİZLER YAPIN

Dr. Restak, gündelik hayatta işlerinizi yaparken uygulayabileceğiniz pek çok egzersiz olduğunu söylüyor: “Örneğin; market listenizi oluşturup ezberleyebilirsiniz. Markete gittiğinizde de listenizi (veya telefonunuza kaydettiğiniz notu) otomatik olarak çıkarmak yerine, her şeyi hafızanızdakilere göre alın.”

Ünlü doktor, markete gitmeyenler için ise yemek tariflerini ezberlemelerini öneriyor ve sık yemek yapmanın aslında hafızayı geliştirmek için harika bir yol olduğunu belirtiyor.

Dr. Restak, günlük hayatta hafızayı aktif hale getirebilecek egzersizler için GPS kullanmamayı da öneriyor: “Arada bir, GPS’inizi açmadan arabaya binin ve hafızanıza göre sokaklarda gezinmeye çalışın.”

Yeni bir araştırmaya göre; zaman içinde GPS’i daha sık kullanan kişilerin üç yıl sonra uzamsal belleklerinde daha keskin bir bilişsel düşüş gösterdiği ileri sürüldü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster