Foto GaleriYaşamÜlkenin kronik sorunu olmaya başladı: Uyuyamıyorlar!

Ülkenin kronik sorunu olmaya başladı: Uyuyamıyorlar!

8 / 8 Ülkenin kronik sorunu olmaya başladı: Uyuyamıyorlar!
07 Nisan 2022 - 15:14

Çalışma hayatının baskısına daha fazla dayanamadığı için bu Budist inziva merkezlerinden birine giden ve yaşadığı streste "kendi sorumluluğu" da olduğunu artık anladığını söyleyen Lee Hye-ri, "Her şey, tüm sorunlar benden ve benimle başlıyor. Burada bunu öğrendim" diye konuşuyor.

Ancak tüm bu stresin ve uyku yetersizliğinin bireyin kendisinin baş etmesi gereken bir konu olduğu ve çözümün bireyde olduğuna dair bakış açısı, bazı sorunlar da yaratıyor. Sorunun, Güney Kore'deki akıl almaz çalışma kültürü ve toplumsal baskının bir sonucu olduğuna dikkat çekenler, bu birey odaklı yaklaşımın "kurbanı suçlamaktan" farksız olduğuna inanıyor. Bu yaklaşımı eleştirenlere göre, meditasyon ve rahatlama teknikleri "yara bandından" ibaret; yani uzun vadede sorunları çözmüyor ve gerçek çözüm, köklü bir toplumsal değişimden geçiyor. Ji-Eun'un uyku sorunları o kadar kötüleşmiş ki, işinden istifa etmek zorunda kalmış. Artık serbest çalışan olarak, daha insani saatlerle işini yapıyor. Pandemi nedeniyle artık evden çalışması da mümkün. Dr. Lee'nin uyku kliniğine giderek profesyonel yardım alan Ji-Eun, sözlerine şöyle devam ediyor: "Artık başarılı bir ülke haline geldiysek, hâlâ bu kadar fazla çalışıyor olmamızın anlamı ne? Rahatlamamız gerek."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster