Foto GaleriGündemUkraynalılar anlattı: Rus işgali altında yaşam!

Ukraynalılar anlattı: Rus işgali altında yaşam!

7 / 10 Ukraynalılar anlattı: Rus işgali altında yaşam!
29 Mart 2022 - 11:55

Bir kişi şöyle anlatıyor: "Bizim söylediğimiz Ukrayna şarkılarını bastırmak için yüksek sesle müzik çalarak protestocu kalabalığın üzerine araç sürüyor ya da hareket çekiyorlardı". 21 Mart'taki bir Rusya karşıtı protesto sırasında tansiyon yükseldi, Rus askerler daha fazla ateş açtı ve bir sivil yaralandı. Şehir sakinleri o olaydan sonra internet bağlantısının kötüleştiğini söylüyor. BBC Rusya Savuma Bakanlığı'na Herson'daki ateş açma konusunu sorduğunda cevap alamadı ve Rus yetkililerden herhangi bir yorum gelmedi. Melitopol'dekiler daha büyük bir şiddetin yaşandığından bahsediyor.

Bir kadın, bir ergen çiftin Ukrayna bayrağı taşıdıkları için Rus askerleri tarafından durdurulduğunu anlatıyor: "17 yaşından büyük olamayacak bir kız ve bir erkek. Ruslara 'Ne yapıyorsunuz' dedim. 'Bunlar çocuk!' Asker 'Burası Rusya' derken çocuk bağırdı 'Ukrayna'ya zafer!' Ve çocuğu dövmeye başladılar. Yerdeki bayrağı aldım ve onu kendim sallamaya başladım." Kadın Rus askerlerin tehdidine rağmen bayrağı indirmeyi reddettiğini söylüyor: "Beni korkutmaya çalıştılar, Bana neler yapacaklarını söylediler. Ben de 'Umurumda değil' dedim". Melitopol Belediye Başkanı 16 Mart'ta Ukrayna'nın hapis tuttuğu dokuz Rus askerine karşılık salıverildi. Kısa süre sonra protesto etmek imkansız hale geldi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster