Foto GaleriGündemTürkiye ile Japonya arasında afetle mücadelede işbirliği

Türkiye ile Japonya arasında afetle mücadelede işbirliği

4 / 4 Türkiye ile Japonya arasında afetle mücadelede işbirliği
09 Kasım 2022 - 15:57

Büyükelçi Suzuki de konuşmasında, Teknik İşbirliği Anlaşması kapsamında JICA'nın uzman gönderimi uygulamalarının yeniden mümkün hale gelmesiyle projelerin daha hızlı uygulanacağını söyledi.

Anlaşma kapsamında bu yıl içinde 4 projenin başlatılmasının ön görüldüğünü anlatan Suzuki, "Gelişmiş ülkelerin kalkınma ajansları arasında JICA, teknik işbirliği alanında, bilhassa da titizlikle yürütülen insan kaynakları yetiştirilmesi alanında üstünlük sahibidir. Ayrıca Japonya afet önleme, tıp ve sağlık gibi alanlarda da seçkin teknolojileri haizdir. Japonya'nın bu teknolojiler aracılığıyla Türkiye'de insan kaynağı yetiştirilmesine geniş çapta katkı sağlamasının, iki ülkenin geleneksel dostluk ilişkilerine yeni bir sembolik anlam kattığını söyleyebiliriz." diye konuştu.Suzuki, teknik işbirliğinin insan kaynağı yetiştirilmesi vesilesiyle insanlar arasındaki bağı güçlendirdiğini de sözlerine ekledi.

JICA Türkiye Ofisi Başkanı Tanaka da projenin Türkiye'de daha dirençli bir toplum inşa edilmesine ve Türkiye ile Japonya arasında daha güçlü bir dostluğa katkıda bulunacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Baraçlı ve Tanaka, işbirliği projesini imzaladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster