Foto GaleriGündemTürkiye genelinde araştırma: Aşının kansere etkisi ne oldu?

Türkiye genelinde araştırma: Aşının kansere etkisi ne oldu?

6 / 8 Türkiye genelinde araştırma: Aşının kansere etkisi ne oldu?
04 Şubat 2022 - 11:47

RİSK ORANI VE HASTALIK ŞİDDETİ DE ARAŞTIRILACAK

Prof. Dr. Gümüş, bu çalışma ile en merak edilen sorulardan birinin de yanıtının verildiğini söyleyerek "Bizim merak ettiğimiz konulardan biri de kanser hastalarında aşının yan etkileri var mıydı, bunu görmek istedik. Bu çalışmada gördük ki yan etki gerçekten yok, hatta sağlıklı gönüllülerde daha fazlaydı yan etki bildirimleri. Bu da sanki kanser hastalarımızın biraz daha bu konudaki tahammüllerinin yüksek olmasıyla alakalı diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Çalışmanın yaklaşık iki ay sürecek ikinci aşamasında ise aynı gönüllülerin, daha sonrasında BioNTech veya diğer aşılarla ek dozlarını yaptırdıktan sonraki antikor düzeyleri ile bu kez hastalığa yakalanıp yakalanmadıklarına da bakılacak. Prof. Dr. Gümüş, şu bilgileri verdi: "Bunlar arasında Kovid'e yakalanma oranı ne kadardı, Kovid geçirenlerin ne kadarı hastanede yattı, bunları belirleyeceğimiz ikinci aşamayı da planladık. Antikor düzeyleri ile birlikte bu süre içerisinde hangi ek aşıları olmuşlar, hangi yan etkileri yaşamışlar, acaba buna rağmen bir Kovid geçirilmiş mi, eğer Kovid geçirmişlerse hastaneye yatma ihtiyaçları olmuş mu, bunu değerlendireceğiz. Yine klinik çalışma kurallarına uygun olarak, etik kurul onayını alarak gerekli dizaynların yapıldığı bir çalışma olacak. Aynı merkezlerdeki aynı bireyler; çünkü daha önceden antikor düzeylerini de bildiğimiz için, bir veri elde etme açısından bu yaklaşım en uygunu olacaktı."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster