Foto GaleriYaşamTitanik'in 112 yıllık gizemi!

Titanik'in 112 yıllık gizemi!

6 / 19 Titanik'in 112 yıllık gizemi!
15 Nisan 2024 - 17:34

2000 ve 2010 yıllarında Titanik'in kalıntılarına iki keşif gezisi gerçekleştiren Delgado, çoğunlukla bakteri gibi mikrobiyal yaşamın yaşadığı okyanus tabanında uzun süre kaldıktan sonra dişlerin bile eridiğini ekledi.

Enkazın haklarına sahip olan RMS Titanik Inc.'e göre, felaketi takip eden 112 yıl boyunca Titanik'e yapılan keşif gezilerinde hiçbir insan kalıntısına rastlanmadı. Bu derinlikteki cesetler, çürümüş ya da balıklar ve karides gibi kabukluların yanı sıra bakteriler de dahil olmak üzere deniz yaşamı tarafından yenilmiş olabilir.

Peki ya kemikler?

İrlanda'daki Atlantic Technological University Sligo'dan Profesör John Cassella, kemiğin tuzlu suda hızla bozulduğunu söylüyor: "Kemik, esas olarak kalsiyum ve fosfattan fakat daha birçok küçük molekülden oluşan hidroksiapatit adı verilen bir mineralden oluşuyor. Su, bu kemik mineralinin ve tabii ki kemiğin birbirine yapışmasına yardımcı olan kırılgan organik proteinlerin çözünmesine yardımcı olacaktır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster