Foto GaleriYaşamSonuçlar tehlikeye işaret ediyor! Uykusuzluk, kabus, aşırı kaygı...

Sonuçlar tehlikeye işaret ediyor! Uykusuzluk, kabus, aşırı kaygı...

3 / 10 Sonuçlar tehlikeye işaret ediyor! Uykusuzluk, kabus, aşırı kaygı...
05 Kasım 2021 - 11:43

Bazı kişilerde travma sonrasında görülen belirtiler birkaç hafta içerisinde kendiliğinden kaybolurken bazılarında aylarca hatta yıllarca sürebiliyor. Kovid-19 hastalığını atlatanların, ağır geçirenlerin, yakın bir tanıdığının sürecine tanıklık edenlerin ya da kayıp yaşayanların travma sonrası stres bozukluğu açısından daha riskli olabileceğine dikkat çeken Meysenaz Koser, şöyle devam ediyor:

"Ciddi bir hastalığa yakalanmak, ölüm korkusuyla bağlantılıdır ve bu durumun kişilerde ağır bir travmatik etki bırakabileceği bilinmektedir. Hepimiz bu sürecin içerisindeyiz ancak her birimizin travmatik olarak etkilenmesi farklı yönlerden ve farklı şiddette olabilir. Özellikle, Travma Sonrası Stres Bozukluğu olarak adlandırılan ve bireylere ciddi ruhsal sıkıntılar yaşatan rahatsızlığın, ne olduğunu bilmeli ve olası durumda psikiyatrik ve psikolojik önlem ve tedaviye önem vermeliyiz.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster