Foto GaleriYaşamSağlıklı bir kiloya nasıl ulaşılır? İşte yöntemler

Sağlıklı bir kiloya nasıl ulaşılır? İşte yöntemler

3 / 6 Sağlıklı bir kiloya nasıl ulaşılır? İşte yöntemler
18 Ocak 2023 - 17:14

KALORİ HANGİ BESİN GRUBUNDAN GELİYOR? 

Besin ögelerinin karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineraller olarak gruplandırıldığını aktaran Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, “Besin grupları ise besin ögelerini içeren et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tahıl ve tahıl ürünleri, meyve ve sebzeler, yağlar ve şekerler olarak sınıflandırılmaktadır. Bu gruplardan bazıları tek bir besin ögesini içerirken bazıları iki veya daha fazla besin ögesini kapsar. Yani her besinin içerdiği karbonhidrat, protein, yağ ve şeker miktarı farklıdır.

Örneğin yumurta hem protein hem yağ içerirken, bal sadece karbonhidratın alt birimi olan şeker içermektedir. Kurubaklagiller hem karbonhidrat hem protein içermektedir. Yoğurt hem karbonhidrat hem protein içermektedir. Tüm besinlerin verdiği enerji kalori ile ifade edilir. Bu noktada kilo vermek isteyen bireyleri ilgilendiren kaloriden daha önemlisi kalorinin hangi besin grubundan geldiğidir” diye konuştu.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster