Foto GaleriGündemRusya'nın B planı: İran kartı masada!

Rusya'nın B planı: İran kartı masada!

2 / 6 Rusya'nın B planı: İran kartı masada!
02 Mart 2022 - 10:51

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tuzağa düşürüldüğü değerlendirmelerine de neden oldu.

CNN Türk'teki habere göre; Putin'in, Ukrayna'yı kolay lokma olarak gördüğü ancak tuzağa çekildiği tartışmalarına ilişkin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal, batı bloğunun planlayarak Rusya’yı tuzağa çektiği kanaatinde olmadığını belirterek, "Harekatın başlamasından sonra dünya kamuoyunda kollektif tepkisellik doğdu. Rusya’nın beklediğinden daha fazla yaptırımla karşı karşıya kaldığı da bir gerçek ancak kendi içlerinde bununu planlamasını yaptıklarını düşünüyorum. Ancak bazı dikkat edilmesi gereken hususlar var. Birçok ülke doğal gaz ve petrol tedariki açısından Rusya’ya bağlı. Doğal gaz ve petrolü Katar veya ABD’den getirmek ciddi maliyet artışına neden olacak. Karadeniz ev Akdeniz’deki gaz rezervlerinin çıkartılıp ülkelere dağıtılması kısa vadede mümkün gözükmüyor kaldı ki, Akdeniz'deki potansiyelin düşük olduğu belirtiliyor. Rusya’nın 650 milyar dolar tutarındaki rezervlerinin yarısı yurt dışında. Batı dünyası bu rezervlere el koymaya yönelirse, Rusya İran’a yönelik nükleer silah yaptırım kararından vazgeçeceği gibi, İran'ın nükleer silah üretiminin yolunu açar. Bu durum en çok İsrail’i rahatsız edeceğinden, İsrail ikircikli bir suskunluk içinde" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster