Foto GaleriGündemRus patronlara süper lüks darbe: Devlet el koyacak!

Rus patronlara süper lüks darbe: Devlet el koyacak!

3 / 8 Rus patronlara süper lüks darbe: Devlet el koyacak!
02 Mart 2022 - 12:36

BATILI FİRMALAR RUSYA'YI TERK EDİYOR

Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımlarla birlikte HSBC, BP ve Shell gibi Batılı firmalar da ülkedeki faaliyetlerini ve yatırımlarını sonlandırmaya başladı.

ABD merkezli havacılık şirketi Boeing, Rus şirketleriyle tüm ilişkilerini sonlandırdığını açıkladı. Pazartesi günü Kiev’deki ofisini kapatan ve Moskova’daki pilot eğitim programlarını durduran şirket, bugün de Rus uçaklarına parça, teknik destek ve bakım desteği vermeyeceğini duyurdu. Teknoloji şirketi Apple, Rusya'daki tüm satışlarını durdurduğunu açıkladı. Apple'dan yapılan açıklamada, "Şirketin Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden derin endişe duyduğu" aktarıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir kararname ile vatandaşlarının 10 bin dolardan daha fazla nakit dövizle ülke dışına çıkmasını yasakladı. Yasak bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Batı ülkelerinin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlar, Rus ekonomisini derinden etkiliyor.

Öte yandan Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, Avrupa pazarından çıkacağını açıkladı. Sberbank yaptırımların ardından Avrupa’daki şubelerine yeterli likidite sağlayamadığı gerekçesiyle bu kararı aldığını, fakat şubelerin hesap sahiplerine tüm bakiyelerini ödeyecek kadar parasının bulunduğunu duyurdu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster