Foto GaleriGündemPrigojin'in ailesinde miras kavgası: Dudak uçuklatan servet!

Prigojin'in ailesinde miras kavgası: Dudak uçuklatan servet!

11 / 11 Prigojin'in ailesinde miras kavgası: Dudak uçuklatan servet!
12 Eylül 2023 - 09:40

WAGNER HALA TEHDİT Mİ?

İngiltere hükümetine göre evet, grubu bu yüzden yasaklıyorlar. Bazı kişiler, bu tedbirin, pek çok kişinin Wagner'in yasaklanması yönündeki çağrılarının üzerinden bir yıldan fazla süre geçtikten sonra alındığını ve çok geç kalındığını, Wagner gücünün zirvesindeyken harekete geçilmiş olması gerektiğini söylüyor. Wagner bugün, Moskova'ya karşı başarısız isyanı sonrası, 3 ay öncesine göre daha zayıf bir örgüt. İsyandan bu yana Kremlin tarafından fiilen engellendi. Wagner, ağır silahlarını teslim etmeye ve Rusya Savunma Bakanlığı ile yeni sözleşmeler imzalamaya zorlandı.

Wagner savaşçıları artık Ukrayna'da savaşmıyor. Bunun yerine bir kısmı Belarus ve Afrika arasında dağılmış durumda, diğerleri Rus ordusuna katıldı ya da evlerine döndü. Ağustos ayında Wagner'in lideri, yardımcısı ve finans direktörünün ölümüyle sonuçlanan gizemli bir uçak kazasının ardından grup başsız kaldı. Batılı yetkililer Putin'in isyanın intikamını aldığını düşünüyor. Kremlin olayla ilgisi olduğunu reddediyor. Ancak Wagner, faaliyet gösterdiği birçok ülkede etkin ve potansiyel olarak yıkıcı bir güç olmaya devam ediyor. Polonya ve Baltık ülkeleri, Rusya'nın Belarus sınırında sorun çıkarmaya çalışabileceğinden endişe ediyor. Batı Afrika'daki birçok ülkede Fransız kuvvetlerinin yerini Wagner aldı. Uzmanlar ve Kremlin gözlemcileri artık Rusya'nın askeri istihbarat servisi GRU'nun Wagner'in yönetiminin çoğunu devralmasını ve grubun doğrudan çatışmadan uzaklaşarak, siber savaşa ve inkar edilebilir "gri bölge" operasyonlarına yönelmesini bekliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster