Foto GaleriGündemOmikron mu Delta mı? İşte ayırt etmenin yolu!

Omikron mu Delta mı? İşte ayırt etmenin yolu!

2 / 5 Omikron mu Delta mı? İşte ayırt etmenin yolu!
12 Ocak 2022 - 12:20

"İnfluenzanın her sene Aralık sonu- Ocak başı pik yapıp, Şubat ayında azalmaya başladığı bir yayılım periyodu vardı. Geçen sene sokağa çıkma yasakları ve insanlarda koronavirüs korkusu nedeniyle aldıkları kişisel önlemler nedeniyle beklenen İnfluenza salgını ülkemize girmemişti." diyen Uzm. Dr. Aytaç Karadağ, açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Bu sene İnfluenza aşısının yeterli düzeyde yapılamaması, insanlarda virüslere karşı bıkkınlık gelişip kişisel önlemlere yeterli önem verilmemesi, geçen sene İnfluenza olmadığı için insanlarda yeterli antikor oluşmaması gibi nedenlerle grip bu sene hızlı yayılım gösterdi."

INFLUENZA BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ ZAYIFLATINCA OMİKRON HIZLA YAYILDI

Sabah'tan Kısmet Zeynep Akbaş'ın derlediği habere göre; Bu da yetmezmiş gibi 11 Kasım 2021'de Güney Afrika'da Omikron (B.1.1.529) varyantı tanımlandı. Delta varyantına göre %105 daha hızlı yayılım gösteren bu yeni varyant daha hafif seyretmekte, şikayetleri İnfluenza ile benzerlik göstermekte. Havaların soğumasıyla virüsün potensitesini artırdığı bilinen bir gerçek. Üzerine de 1 aydan beri toplumda yaygın şekilde bulunan İnfluenza ile bağışıklık sistemimiz kullanılıp azaldığı için; nihayetinde de azalan bağışıklık sistemine hızla yayılım gösteren Omikron varyantı eklenince tüm dünya genelinde beklenen vaka sayılarının üzerine çıkıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster