Foto GaleriYaşamÖlümcül tehlike: Dış ajanlar! Bu endokrin bozuculara dikkat

Ölümcül tehlike: Dış ajanlar! Bu endokrin bozuculara dikkat

5 / 6 Ölümcül tehlike: Dış ajanlar! Bu endokrin bozuculara dikkat
23 Nisan 2024 - 11:21

AJANLAR VÜCUDUMUZU NASIL ELE GEÇİRİYOR?

Endüstriyel atıklarla besin zincirine katıldıktan sonra çoğu doğada yüzyıllarca yok olmayan ve yayılan bu maddelerin, solunum yolu, cilt yolu, ağız yolu gibi yollardan organizmaya girdiklerini söyleyen Prof. Dr. Ertörer, bu dış ajanların vücudumuzu nasıl ele geçirdiklerini şöyle açıkladı: "Yağ dokuda birikerek, ağırlıkla östrojen duyargalarına bağlanır ve etki ederler. Olumsuz etkilerinin ortaya çıkması için bazen 10 yıllar geçmesi gerekebilir. Özellikle anne karnında veya yaşamın ilk yıllarında bu maddelere maruz kalmak, ilerleyen yaşlarda ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Kısırlık, tekrarlayan düşükler gibi olumsuz etkilerinin yanı sıra, düşük zeka, dikkat eksikliği, bağışıklık sistemi sorunları, astım, diyabet, obezite, hormon duyarlı kanserler (örneğin; meme ve prostat kanseri) gibi pek çok hastalığa yatkınlık yaratabilirler.

KUTUP AYILARINDA BİLE TESPİT EDİLDİ

Hücrelerin vücutta bir fabrika gibi çalıştığını söyleyen Prof. Dr. Ertörer, "Tek bir ajana maruz kalmıyoruz. Parfüm sıkıyoruz, kokularda da bu ajanlar var. Fitalat alıyoruz. Balık yiyoruz, ağır metal olarak vücudumuza giriyor. Güneş koruyucularla cilt yoluyla giriyor. Anne hamile ise erkek bebek çok etkileniyor. Kutup ayıların da bile bu dış ajanlar tespit edildi. Plastiklerden uzak durmak zorundayız" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster