Foto GaleriGündemOcak ayına dikkat: İnfluenza, RSV, Rinovirüs, Kovid hepsi bir arada!

Ocak ayına dikkat: İnfluenza, RSV, Rinovirüs, Kovid hepsi bir arada!

5 / 11 Ocak ayına dikkat: İnfluenza, RSV, Rinovirüs, Kovid hepsi bir arada!
07 Ocak 2022 - 12:18

"GÜNLÜK ACİL BAŞVURUSU 1500'ÜN ÜZERİNDE"

Bu yıl mevsiminden biraz daha erken olarak ağustos ayından itibaren RSV, bronşiyolit enfeksiyonlarının görülmeye başlandığına işaret eden Prof. Dr. Güven, "Kovid öncesi dönemdeki gibi bu mevsimde de influenza, parainfluenza, krup, adenovirüs enfeksiyonlarını daha çok görmeye başladık. Adenovirüs, gözlerde kızarıklık, akıntı, boğazda ağrı ve ishal ile beraber seyrediyor genelde.

Tüm viral enfeksiyonlarda biz bu mevsimlerde artış görüyorduk zaten. Kış ve sonbahar döneminde viral enfeksiyonlar artar ve doğaldır. Ama bu yıl, ailelerdeki Kovid paniği de duruma eşlik edince, en hafif ateşte, en hafif viral enfeksiyonda bile acil başvuruları arttı. Günlük acil sayılarımız 1500'leri geçiyor. Asıl sorun, aynı gün içerisinde aynı hastanın 2-3 kez başvurması. Aileler hekime muayene olduktan sonra evde herhangi başka bir bulgu gelişmedikçe, çocuğun durumu ağırlaşmadıkça, tekrar tekrar acile gelerek hem kuyrukları artırıyorlar hem de diğer hastalarla yeniden temas durumuna giriyorlar. Bizler de gerçekten ciddi, acilde müdahale gerektiren çocuklara zaman ayıramıyoruz artık" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster