Foto GaleriYaşamNüfusu hızla eriyor: Rusya hangi önlemleri alıyor?

Nüfusu hızla eriyor: Rusya hangi önlemleri alıyor?

4 / 5 Nüfusu hızla eriyor: Rusya hangi önlemleri alıyor?
30 Ocak 2022 - 12:27

RUS PASAPORTU İÇİN 20'DEN FAZLA KATEGORİ

Rusya Devlet Başkanı Putin, 2021'in son gününde Rusya vatandaşlığı koşullarıyla ilgili Duma’ya yeni tasarı sundu. Rus pasaportu alabilecek kişiler için 20'den fazla yeni kategori eklendi, süreç kolaylaştırıldı. Yeni uygulamalar ile nitelikli insan gücü kaynağı temin edilirken Rusya'nın diğer ülkelerdeki nüfus gücü de artıyor. Moldova, Ukrayna veya Gürcistan buna örnek olarak gösteriliyor.

"DIŞ ASKERİ MÜDAHALEYE OLANAK SAĞLAYAN BİR ARAÇ OLARAK GÖRÜLÜYOR"

KAFSAM Başkanı Araz Aslanlı TRT Haber'e şu değerlendirmeyi yaptı: "2010 yılında çıkarılan yasayla yurtdışındaki Rusya vatandaşlarının korunması için hatta gerekirse parlamentonun izni alınmadan askeri müdahale gibi yasaların çıkarılması başka ülkelerin vatandaşlarına Rusya vatandaşlığı verilerek hem nüfus politikası hem de bazen hatta Rusya’da da bu çok tartışıldı. Dış askeri müdahaleye olanak sağlayacak bir araç olarak da değerlendiriliyor. Bu boyutun da ihmal edilmemesi lazım."


Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından kendi devlet mekanizmalarını kurmaya başlayan ülkeler bir çok zorluklarla karşılaştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster