Foto GaleriGündemMusk'ın yeni planı: Baz istasyonları tarih oluyor!

Musk'ın yeni planı: Baz istasyonları tarih oluyor!

4 / 6 Musk'ın yeni planı: Baz istasyonları tarih oluyor!
26 Ağustos 2022 - 16:20

SpaceX'ten Elon Musk ve T-Mobile'dan Mike Sievert, uzay şirketinin Teksas'taki üssünde "teknoloji ittifakının" ayrıntılarını anlattı. Musk, plana ilişkin "Uyduyu yeniden programlamaktan daha fazlasını yapmamız gerekiyor; özel bir anten yapıyoruz, dünyadaki en gelişmiş faz dizili antenler. Cep telefonunuzdan çok sessiz bir sinyal almaları yetiyor. Biraz karmaşık donanım ve yazılım var, çünkü çok hızlı hareket ediyorlar. Saatte 17.000 mil hızla gidiyorlar. Normalde bir cep telefonu kulesi saatte 17.000 mil hızla gitmez" diye konuştu.

Sievert, "Gökyüzüne bir hücresel kule yerleştirmeye çok benziyor, sadece çok daha zor.” dedi. Telefonun uzaya bağlanmayı yine bir baz istasyonuna bağlı olmak gibi işleteceğini belirten Sievart, "Telefon endüstri standardı teknoloji iletişim protokollerini kullanıyor ve telefonların büyük çoğunluğu gibi zaten yerleşik spektruma sahip” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster